Asigurare bicicleta electrica

Asigurare bicicletă electricăUNImobility - Asigurarea facultativa pentru daune materiale a vehiculelor electrice neinmatriculabile

Acum poti opta pentru asigurarea facultativa pentru daunele materiale a vehiculelor electrice neimatriculabile ce se adreseaza pentru bicicletele electrice si trotine electrice.

Ce se asigura?

✓ Daune accidentale produse prin coliziune cu alte vehicule: Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe cauzate vehiculului electric neinmatriculabil asigurat ca urmare a unui accident rutier produs prin coliziunea (ciocnirea, tamponarea, lovirea, etc) cu unul sau mai multe (auto)vehicule apartinand altor persoane;

✓ Daune accidentale produse vehiculului asigurat: Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe produse vehiculului electric neinmatriculabil asigurat aflat in deplasare sau stationare, prin ciocniri, tamponari, coliziuni, loviri, rasturnari, derapari, caderi, inclusiv de caderea de corpuri pe vehiculul asigurat;

✓ Furt prin efractie, talharie si tentativei de furt;

Unde beneficiez de asigurare?

✓ Asigurarea acopera riscurile cu privire la vehiculul electric neinmatriculabil asigurat cumparat si folosit in Romania .

Ce obligatii am?

In caz de dauna sa avizezi Asiguratorul si sa pui la dispozitia acestuia toate documentele solicitate in vederea evaluarii dosarului. In caz de furt, trebuie sa declari evenimentul la Politie in termen de 48 ore.

Ce nu se asigura?

Nu se asigura:

  • Daune provocate de utilizatori cu varsta mai mica de 16 ani.
  • Daune ca urmare a nerespectarii prevederilor legale de circulatie a vehiculelor electrice neinmatriculabile din Codul Rutier.
  • Daune ca urmare a participarii Asiguratului la orice tip de competitii.
  • Pierderi sau daune ca urmare a furtului simplu, pierderi inexplicabile, disparitii misterioase.
  • Daunele produse bateriilor si acumulatorilor din orice cauza, mai putin cele provocate din riscuri cuprinse in asigurare.

Lista completa se regaseste in Conditiile de Asigurare

Exista restrictii de acoperire?

Excluderile reprezinta evenimentele a caror producere determina iesirea de sub acoperirea Certificatului de Asigurare. Sunt excluse consecinte ale evenimentelor precum:

! Deteriorare sau distrugere cauzate de, favorizate de sau care decurg din: uzura sau diminuarea treptata a performantei; o lipsa de ingrijire rezonabila;

! Defecte estetice, cum ar fi zgarieturi pe suprafete vopsite, lustruite sau emailate;

! Daune acoperite de garantia producatorului sau distribuitorului;

! Furt nedeclarat la Politie in termen de 48 ore;

! Pierderea vehiculului electric neinmatriculabil asigurat, in cazul in care a fost lasat nesupravegheat intr-un loc public sau intr-un spatiu privat din exteriorul unei cladiri;

Lista completa a excluderilor si definitia acestora se regasesc in Conditiile de Asigurare, pe care te rugam sa le citesti inaintea incheierii Contractului de asigurare.

Cand si cum platesc?

Prima de asigurare se achita integral in momentul achizitiei produsului si al asigurarii, in locatiile partenerului nostru prin metodele de plata puse la dispozitie de catre acesta.

Cand incepe si cand inceteaza acoperirea?

Asigurarea intra in vigoare la ora 00:00 a datei mentionate in Certificatul de asigurare si ramane in vigoare pentru o perioada de 12 luni sub rezerva termenilor, conditiilor contractuale si limitarilor impuse prin acestea.

Cum pot sa incetez contractul?

Prin transmiterea unei notificari de denuntare unilaterala catre Asigurator, cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre acesta. Notificarea se poate transmite prin posta sau curier la adresa sediului social al Asiguratorului, situat in Bucuresti, str. Nicolae Caramfil nr. 25, parter, et. 2-4, sector 1, sau scanata prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail info@uniqa.ro.

Tarife si fransize:

Asigurarea este oferita sub forma unui produs de asigurare specific vehiculelor electrice neinmatriculabile ce acopera evenimentele asigurate de daune materiale conform tabelului de mai jos:

 
Suma asigurata (RON) Cota de prima Fransiza
Min. Max. 1 an 2 ani 3 ani 4 ani
1.000 25.000 7% 13% 17% 20% 5% din dauna, minim 150 RON
25.001 50.000 6% 11% 14% 17% 5% din dauna, minim 500 RON
50.001 100.000 5% 9% 12% 14% 5% din dauna, minim 750 RON
DAUNA TOTALA : Limita maxima de despagubire / an 100% in anul 1 100% in anul 2 75% in anul 3 55% in anul 4  

 

Exemplu: Pentru o bicicleta cumparata cu 10.000 lei, veti plati 700 lei pe un an, 1.300 lei pe doi ani, 1.700 lei pe trei ani, 2.000 lei pe patru ani

In vederea pregatirii unei oferte, o sa avem nevoie de urmatoarele documente:

1. Date de contact client (numar de telefon si adresa de email)

2. CUI / CI comparator

3. Factura fiscala – cu termen de plata (nu factura proforma) – in care sa fie mentionata seria de identificare a vehiculului vandut.

*** Daca pe factura nu poate fi mentionata seria de sasiu, atunci aceasta trebuie mentionata obligatoriu intr-un Contract de furnizare.

4. In cazul PJ: un act de identitate a persoanei care urmeaza efectiv sa foloseasca bicicleta / trotineta electrica

5. Inspectie de risc bun cumparat:

    a. Daca emiterea politei se face inainte sau concomitent de predarea bicicletei / trotinetei electrice – preluarea in asigurare se face in baza unui Proces verbal de predare-primire sau a facturii pe care se va mentiona: Predat-primit astazi, 21.11.2023 si se va semna atat de representantul magazinului cat si de cumparator.
    b. Daca emiterea politei se face pana in doua saptamani de la predare – preluarea se face in baza unei inspectii de risc facute de client sau de noi (poze din fata, spate, lateral dreapta, lateral stanga, serie de sasiu inscriptionata pe bicicleta / trotineta, poza cu toate 2/3 chei cu care a fost echipat vehiculul la vanzare).

Detalii de contact : ebike@cmcasigurari.ro / 0749 276 537

Descarca de aici documentele suplimentare:

Tarife

Conditii

Polita